Massage

Den Svenska klassiska massagen är världsberömd. Genom knådningar, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage håller borta trötthet och smärta i axlar, rygg och nacke. Du känner dig lugnare, mjukare och rörligare.

Regelbunden massage ger en bra möjlighet att förebygga långvarig ohälsa.

Massagen understöder immunförsvaret så kroppen lättare kan stå emot sjukdomar. De som regelbundet får massage blir inte lika ofta sjuka som andra.

Människor med svåra kroniska sjukdomar kan även bättre hantera dess symptom, även om massage i detta fall inte botar sjukdomen i sig.

Massagens positiva effekter på blodcirkulation är sedan länge väl kända. Blodcirkulationen har en nyckelroll för kroppens alla funktioner. Den tillför vävnaderna näring, syre och hormoner. Genom blodcirkulationen transporteras också trötthetsgifter, koldioxid och andra slaggprodukter bort från kroppens vävnader.

Hur blodcirkulationen och immunförsvaret fungerar är mycket viktigt för att kroppen skall fungera på ett optimalt sätt och för att personen själv skall må bra och känna sig i god form.

Den senaste tidens forskning visar också på den stora betydelsen beröring har för människans välbefinnande. Vid hudberöring frisätts ett flertal hormoner som påverkar kroppens alla funktioner, både fysiskt och psykiskt.

Jag som certifierad massageterapeut både förebygger och behandlar spända muskler med svensk klassisk massage, stretching och triggerpunktsbehandling.

I kombination med massagen ges också råd om eventuell förbättrad hållning, träningsrörelser och stretching.